Sudėtis (vynuogė):
97% Glera, 3% Verdiso
Aprašymas:
Šis vynas daromas iš atskiro vynuogyno, kuris prižiūrimas ekologiškai, Ai Boschi dalyje, kur miškai ir vynuogynai
integruojasi. Čia ir garsus vaikščiojimo takas pavadintas Popiežiaus Jono XXIII garbei, kadangi jis jaunystėje čia mėgdavo
vaikščioti.
XXIII Bio features scents of ripe white gooseberries, spring flowers and citrus fruit. As it stands on its lees for a long time, it
has an aromatic bouquet that includes hints of pastries and bread. A delicate mineral note underlines intriguing complexity
rich in hints of salt and fresh citrus overtones. This versatile wine is delicious with oysters and shellfish, ethnic cuisine,
white meat, cold cuts and dairy and medium-hard cheese.
Gamintojas:
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje
dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais,
terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola
vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno
gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70
hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso,
Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais
debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas
pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo
geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.