Virtuvės Brolių šefai siūlo puikų užkandį draugų kompanijai!
Jums reikės:
saldžiųjų paprikėlių ir Chalapos paprikų (8-10 vnt.);
2 jaučio žandai (1 kg);
vandens;
3 česnako skiltelės;
2 šaukštai sezamų pastos (tahinio);
20 g sviesto;
rūkyto sūrio;
aliejaus;
druskos ir pipirų;
Padažas:
100 ml natūralaus jogurto;
saujelė mėtų lapelių;
1 dosnus žiupsnis kumino
1 didelė česnako skiltelė.
Šį patiekalą rekomenduojame gaminti griliuje , tačiau tą patį galima padaryti ir orkaitėje, o mėsą troškinti gilioje keptuvėje su dangčiu ar puode ant viryklės.
Tai gali būti puikus variantas vakarienei arba užkandis draugų kompanijai, kurį imi pirštais ir valgai užsikraudamas padažo.
Gaminame:
- Nuo žandų nupjaustome plėveles. Puode įkaitiname aliejų ir apkepame juos iš abiejų pusių. Kai abi pusės gerai apskrunda, įpilame vandens, kad apsemtų, įdėdame česnako skilteles, beriame druskos ir pipirų.
- Uždengiame dangtį, sumažiname kaitrą ir ant labai mažos ugnies arba 130-140℃ laipsnių orkaitėje, troškinsime apie 3,5–4 val.
- Paprikyčių viršūnes nupjauname, išskobiame sėklytes ir sustatome į kepimo indą.
- Padažui sumaišome natūralų jogurtą, sutrintą česnaką, kuminą ir kapotas mėtas.
- Jaučio žandus suplėšome, sumaišome su tahiniu. Mėsa prikemšame paprikas.
- Į tarpus tarp paprikų dedame sviesto gabaliukus ir užtarkuojame rūkyto sūrio.
- Įdedame į 200 ℃ orkaitę, kepame 5 minutes. Tuomet uždedame dar sūrio ir pakepame apie 10–15 minučių.
- Patiekiame su padažu ir, jei norime, pabarstę saulėgrąžų daigais.
Skanaus!