Briedienos nugarinė – minšta ir sultinga mėsa, tinkanti tiek troškiniam, tiek kepsniam.
TROŠKINTA BRIEDIENA
1 kg briedienos, 3 svogūnai, po šaukštą pjaustytos gelsvės ir krapų, šaukštas sausų barbekiu prieskonių mišinio, 5 didelės česnako skiltelės, aliejaus, cukraus, druskos.
Smulkiai sutarkuoti vieną didelį svogūną, suberti barbekiu prieskonius, gelsvę, krapus, cukraus, druskos ir viską gerai išmaišyti. Briedieną supjaustyti nedideliais gabalais, ištrinti paruoštais prieskoniais, sudėti į dubenį, paslėgti ir padėti šaltai. Po 2-3 dienų keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti mėsą. Kai apkeps, įpilti stiklinę vandens, dar truputį aliejaus, uždengti ir apie 1,5 val. troškinti. Baigiant sudėti pakepintus svogūnus, suberti kapotą česnaką ir dar patroškinti ant silpnos ugnies. Rekomenduojama patiekti su šviežiomis daržovėmis.
BRIEDIENOS KEPSNYS
1 kg minkštos briedienos (geriausia jauno briedžio), 250 g lašinių, česnako, pipirų, druskos, majonezo, krienų, riebalų.
Mėsą supjaustyti riekėmis, truputį pamušti, įtrinti pipirais ir druska. Ant kiekvienos riekės uždėti šiaudeliais supjaustytų lašinių, užberti skiltelę kapoto česnako, riekę susukti vamzdeliu, apvynioti siūlu ir kepti dideliame riebalų kiekyje 25-30 min. Rekomenduojama kepsniukus patiekti su majonezo – krienų padažu.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.